Защита на лични данни

Виртуална Разходка

Новини и Актуална Информация20.01.2023
Имам удоволствието да Ви представя програмата по случай отбелязването на 150 години от гибелта на Васил Левски!

Ще почетем героизма и доблестта на този велик българин с поредица от културни, исторически, образователни и творчески занимания, организирани съвместно от Община Кнежа, НЧ „Борба 1896“, Общински исторически музей, ОУ „Васил Левски“ гр. Кнежа и ОУ „Васил Левски“ с Еница.

За девети пореден път ще се проведе конкурсът, който всяка година събира десетки млади родолюбци от общината, за да рецитират художествени текстове и стихове, посветени на Апостола – „Левски ще живее вечно“. Той е предназначен за ученици от V-ти до XII-ти клас.

Тази година даваме възможност и на най-малките да се включат в програмата. За тях организираме конкурс за рисунка на Васил Левски. Приветстваме младите творци да нарисуват портрет на Апостола - в цял ръст или сцена от живота или дейността му, която искрено ги е докоснала и вдъхновила. В него могат да участват деца от всички училища и детски градини в община Кнежа, разпределени в следните групи:

- I група – Детски градини;
- II група – 1-4 клас.

Повече информация относно конкурсите може да намерите в приложения регламент. ⬇️

Очаква Ви още беседа на тема „Живот и дело на Васил Левски с историка Иван Тренев и Художествено-музикална програма на формации при НЧ „Борба 1896“ гр. Кнежа, ОУ „Васил Левски“ гр. Кнежа, ОУ „Васил Левски“ с. Еница.

📍Представям Ви събитията по график:

➡️ 17.02.2023 г. От 14:00 ч. – Беседа на тема „Живот и дело на Васил Левски“ в малкия салон на читалището;

➡️ 18.02.2023 г. От 11:00 ч. – награждаване на победителите в Конкурс са рисунка на Апостола - в големия салон на читалището;

➡️ 18.02.2023 г. от 11:15 ч. – II- ри общински етап на Конкурс-рецитал „Левски вечно ще живее“ – голям салон на читалището;

➡️ 18.02.2023 г. от 12:30 ч. – Художествено музикална програма на формации при НЧ „Борба 1896“ гр. Кнежа, ОУ „Васил Левски“ гр. Кнежа, ОУ „Васил Левски“ с. Еница в големия салон на читалището.

❗Регламент и заявка за участие в конкурсите:

Регламент

Заявка за участие

ℹ️📞 За организационни въпроси: тел. 0878888612 - Александра Нинова.

11.01.2023

Община Кнежа и НЧ „Борба-1896” гр. Кнежа организират за втора година фестивала за стари градски песни „Спартак Бутански“, в чест на 103-годишнината от рождението на  нашия скъп съгражданин - големия композитор и поет Спартак Бутански!

С цел популяризиране на прекрасното му творчество, ще съберем вокални групи от близо и далеч на 31.01.2023 г. /вторник/ от 10:00 часа в големия салон на Читалището.

Фестивалът е с конкурсен характер и в него могат да участват вокални групи за стари градски песни, включително камерни състави от цяла България, както и индивидуални изпълнители.

Част от журито, което  ще оценява музикално –художествените качества на песните и изпълненията ще бъде известната телевизионна водеща Бони Милчева.

Нека заедно да си припомним творбите на талантливия композитор и почетен гражданин на Кнежа – Спартак Бутански!


Заявка за участие!

Регламент!


Повече информация относно фестивала може да получите на тел: 0877 20 22 39.

Очакваме Ви!

Банер за фестивала за стари градски песни „Спартак Бутански“